Діалог підприємців з банкірами щодо готельного будівництва до Євро-2012 забезпечить львівська влада

Діалог підприємців з банкірами щодо готельного будівництва до Євро-2012 забезпечить львівська влада

Про доступні кредити для будівництва і реконструкції готелів до Євро-2012 подбає львівська влада. Облдержадміністрація організовує зустріч представників готельного бізнесу з банкірами щодо інвестування нових об`єктів. Про це йшла мова на засіданні обласної Координаційної ради з питань підготовки готельної інфраструктури до континентальної футбольної першості.

Хоч регіон випереджає інші міста і області-господарі Євро-2012 у забезпеченні стандартів проживання гостей і учасників футбольного свята, проте і тут ще є над чим працювати. За прогнозами УЄФА, цей турнір буде найбільшим за кількістю глядачів за всю історію проведення чемпіонатів. Зважаючи на це, увага експертів Асоціації прикута до готелів, де мають розміститися сім`ї УЕФА, команди та вболівальники. Згідно з вимогами Асоціації, у Львові має бути 1020 п`ятизіркових номерів, 1315 - чотиризіркових та 210 - тризіркових. Компанія `ТУІ Тревел` (офіційний туроператор УЕФА) підписала угоди з діючими готелями Львова та області на 2329 номерів, 735 з яких п`ятизіркові, 1261 - чотиризіркові, 333 - тризіркові. При цьому дефіцит складає 285 п`ятизіркових номерів та 54 - чотиризіркових.

До оновленої Державної цільової програми з підготовки до Євро-2012 увійшли 40 готелів зі Львова (14 заплановано збудувати, а 26 - реконструювати) та 37 - з області (10 заплановано збудувати, 27 - реконструювати).

Проте про реальність цих планів говорити важко. Зараз в обласному центрі споруджуються лише два об`єкти - друга черга готелю `Леополіс` та готель `Максим`. Головна ж проблема в цьому плані - проходження дозвільних процедур та брак коштів. І якщо перше питання вже вирішується на муніципальному рівні, то питання фінансування залишається актуальним. Насамперед його потребують чотири готелі в обласному центрі, зі спорудженням яких Львів виконає своє зобов`язання перед УЕФА.

Нінель Кисілевська
http://www.ukrinform.ua/
Ідентифікатор: 7667