Ринок будівельних матеріалів

Ринок будівельних матеріалів

Аналітики `Агентства ринку будматеріалів` (IAA PAU) проаналізували статистику бази цін на будівельні матеріали та технології `Price.PAU` за 2 квартал 2010 року і прийшли до висновку, що активної ціновій кон`юнктурі схильні були оздоблювальні матеріали і конструкційні вироби, тоді як цінова кон`юнктура на ринку загальнобудівельних матеріалів залишалася досить стабільною. Зважаючи на те, що у квітні ціни на конструкційні вироби були найбільш низькі, а на оздоблювальні найвищі, то поведінка ринків виглядає логічно.

Якщо порівнювати середні ціни пропозиції за 2 квартал 2010 року та 1 квартал 2010 року, то можна стверджувати, що стабільно зростають ціни на опоряджувальні матеріали, зниження цін показують ринки загальнобудівельних матеріалів і конструкційних виробів. При цьому слід зазначити, що зниження цін на групу `загальнобудівельні матеріали` пов`язано переважно з падінням цін на `рядовий цегла`.

Методика побудови індексів: Загальнобудівельні матеріали (Пісок, щебінь, цемент, Цегла силікатна, Цегла рядова), Оздоблювальні матеріали (Шпаклівка, Піна монтажна, Грунтовка, Гіпсокартон, Плитка керамічна), Конструкції (Двері вхідні, Віконна конструкція). Індекси розраховані за середньою арифметичною оцінкою цін пропозицій за відповідний період.

http://www.pau.com.ua/
Ідентифікатор: 7666