Доступне житло в Україні будуть будувати литовці

Доступне житло в Україні будуть будувати литовці

Литовські компанії-виробники будівельних матеріалів ухвалили рішення про вихід на будівельний ринок України. Представників Литовської будівельної асоціації насамперед зацікавив проект економного житла, який розробляється Української будівельної асоціації (УБА) і Мінрегіонбудом.

Як повідомили ЛІГАБізнесІнформ в прес-службі УБА, за підсумками Міжнародного з`їзду будівельників України, Білорусі, Росії та Литви `Перспективи розвитку будівельної галузі в сучасних умовах. Можливості інвестицій в Україну` литовські компанії-виробники будівельних матеріалів ухвалили рішення про вихід на будівельний ринок України.

Зокрема, згідно з рекомендацією Литовської будівельної асоціації, яка розпочала співпрацю з Українською Будівельною Асоціацією (УБА) на З`їзді, компанія `Маграме` прийняла рішення про активному виході на український ринок за допомогою УБА.

Проекти і продукція компанії буде розглянута УБА для її участі в проекті будівництва економного житла, який Асоціація зараз розробляє спільно з Міністерством регіонального розвитку та будівництва України.

`Звичайно, ми зацікавлені, щоб у програмі будівництва економного житла брали участь лише українські компанії. Але також ми зацікавлені в тому, щоб український споживач зміг придбати житло за більш доступною ціною, - і якщо литовська компанія зробить більш вигідну пропозицію, ми будемо з нею працювати `.- Підкреслює Голова УБА Лев Парцхаладзе.

`Ми вважаємо, що український будівельний ринок - дуже перспективний для литовських компаній, а проект про будівництво економного житла нас зацікавив, як тільки ми про нього дізналися. Ми вважаємо, що він буде обов`язково реалізовано в Україні, і в нас є цікаві пропозиції`, - заявив ВЛАДОС Кайрайтіс, керівник українського представництва `Маграме` в Україні.

Нагадаємо, що в Україні пропонують побудувати серію малоповерхових типових будинків за ціною від $ 400 до $ 500 за кв.м. з обов`язковою фіксацією ціни в гривні. Економне житло має з`явитися не пізніше 2011 року і задовольнити попит населення на нерухомість. З такою пропозицією виступили члени ради директорів Української будівельної асоціації (УБА).

http://biz.liga.net/
Ідентифікатор: 7678