Вже в серпні українці отримають оновлений Шевченківський заповідник

Вже в серпні українці отримають оновлений Шевченківський заповідник

13 млн. грн. перерахував вчора 7 липня Мінрегіонбуд на рахунок ГУ Державного казначейства України в Черкаській області. Кошти передбачені на реставрацію будівлі Музею Т.Г.Шевченка в Каневі. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку та будівництва України, заступник голови Оргкомітету з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка Володимир Яцуба.

За словами Міністра, уже підписаний комплексний графік виконання будівельних робіт, які планують завершити до 20 серпня цього року. Виконуються роботи, а це зовнішнє та внутрішнє опорядження стін, благоустрій прилеглої до музею території підприємством `Укрреставрація` спільно з інститутом Мінрегіонбуду `УкрНДІпроектреставрація`. На об’єкті, за словами Володимира Яцуби, реалізуються проектні рішення архітектора Лариси Скорик, роботам якої конкурсною комісією поставлено найвищу оцінку.
Володимир Яцуба зазначив, що окрім музею, роботи ведуться і на об’єкті Успенської церкви і на прилеглій до неї території. `Тут виконано робіт вже на 12 млн. грн.`, - уточнив Міністр.

Очільник Мінрегіонбуду зазначив, що хід виконання реставраційних робіт на об’єктах Шевченківського національного заповідника у Каневі контролюється особисто Президентом України.

`Переконаний, що під пильним наглядом Президента України роботи будуть завершені вчасно і українцям, нарешті, не соромно буде за цю загальнонаціональну святиню. Адже, на жаль, останні роки чиновники сюди тільки квіти возили покладати і ніхто з них не здогадався привести до ладу об’єкти заповідника, облаштувати територію та зробити належні дороги в Каневі. Без сумніву, в цьогорічний День незалежності України ви побачите оновлений Шевченківський заповідник`, - сказав Володимир Яцуба.


Довідково:

Шевченківський національний заповідник у Каневі є найдавнішим історико-культурним заповідником в Україні і першим із закладів гуманітарної сфери, удостоєних статусу національного.

Заповідник створено у серпні 1925 року відповідно до постанови РНК УСРР `Про оголошення території могили Т.Г.Шевченка державним заповідником`. Постановою Ради Міністрів УРСР від 21.11.1989 р. `287 `Про створення Шевченківського національного заповідника в м.Канів`, заповіднику присвоєно статус національного.

Нині Шевченківський національний заповідник – широко відомий у світі культурно-освітній, науково-дослідний і туристичний центр, який вивчає і популяризує творчість Кобзаря, історію Тарасової (Чернечої) гори, здійснює на своїй території охорону пам’яток культури та природного ландшафту.

http://www.minregionbud.gov.ua/
Ідентифікатор: 7688