Азаров пообіцяв забудовникам виділення безкоштовних земель з комунікаціями

Азаров пообіцяв забудовникам виділення безкоштовних земель з комунікаціями

Керівники областей нададуть забудовникам житла підготовлені ділянки з комунікаціями і прокладеними мережами. Про це заявив Прем`єр-міністр Микола Азаров на зустрічі з представниками ділових кіл. Повідомляє кореспондент ЛІГАБізнесІнформ.

`Я поставив перед керівництвом всіх областей завдання, з урахуванням складного становища в будівельній галузі, надати майданчика під будівництво безкоштовно. Це не повинні бути пустирі невідомо які. Це повинні бути підготовлені майданчики`, - заявив Азаров.

Прем`єр-міністр зазначив, що зараз ми підемо на втрати, тому що підготовка майданчика це комунікації, мережі, вкладення, і т.д. `Але ми повинні на це піти. Потім ми знайдемо прийнятну форму співпраці з будівельним бізнесом, але в будь-якому випадку ми максимально спростимо надання землі для бізнесу`.

Нагадаємо, що уряд вже заявляло про наміри найближчим часом вирішити питання про безкоштовне надання будкомпаніям в регіонах майданчиків для будівництва дешевого житла. Виступаючи на відкритому засіданні Українського форуму `Програма економічних реформ: стратегії та механізми здійснення` Прем`єр відзначав, що такий крок буде стимулювати будівельні компанії, активізувати роботу з будівництва нового житла з тим, щоб не тільки добудовувалися вже споруджувані об`єкти, але і з`являлися нові.

`Ми зараз займаємося тим, щоб у кожному місті, в кожному населеному пункті, де це можливо, були абсолютно безкоштовно будівельникам надані готові майданчики під будівництво житла, не елітного, а дешевого і доступного`, - сказав М. Азаров.

При цьому він підкреслив, що безкоштовно майданчики будуть надаватися лише компаніям, у яких будуть ресурсні можливості для будівництва житла.

Як повідомлялося раніше, витрати по комунальних та енергомереж при зведенні соціального житла все ще лежить на плечах будівельників.

http://biz.liga.net/
Ідентифікатор: 7706