Мінрегіонбуд: Кабінет Міністрів України залучає до євроінтеграційних процесів регіони, органи місцевого самоврядування і територіальні громади

Мінрегіонбуд: Кабінет Міністрів України залучає до євроінтеграційних процесів регіони, органи місцевого самоврядування і територіальні громади

Кабінет Міністрів України залучає до євроінтеграційних процесів регіони, органи місцевого самоврядування і територіальні громади. Про це заявив Міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба на робочій зустрічі з Комісаром Європейської Комісії з питань регіональної політики Йоханесом Ханом.

У липні 2009 року було укладено Меморандум про взаєморозуміння для започаткування діалогу між Міністерством регіонального розвитку та будівництва і Європейською Комісією.

Володимир Яцуба висловив вдячність європейській стороні за співробітництво у розробці Робочої програми з імплементації Меморандуму, реалізація якої вже перейшла у практичну площину. На переконання Міністра, документ закладає підґрунтя для ведення предметного галузевого діалогу між Україною та ЄС у сфері регіональної політики як складової загального процесу політики європейської інтеграції України.

Міністр повідомив, що за сприяння Чернівецької та Одеської обласних державних адміністрацій вже проведено робочі візити експертів Європейської Комісії для підготовки доповіді `Оцінка економічного розвитку, конкурентоспроможності та інституційної спроможності Чернівецької та Одеської областей`.

`Це були перші заходи з виконання Робочої програми, і я впевнений, що нам необхідно докласти зусиль для повного її виконання. Ми готові опрацювати питання щодо проведення експертами Європейської Комісії інформаційних семінарів у регіонах України для поширення знань про сучасну європейську регіональну політику, а також оцінки соціально-економічного стану українських регіонів. Окрім того, Міністерство готове сформувати делегацію України для участі у `Відкритих днях` Європейського тижня регіонів та міст`, – зазначив Міністр.

http://www.kmu.gov.ua/
Ідентифікатор: 7717