На НСК `Олімпійський` пішло майже 119 тисяч кубометрів бетону

На НСК `Олімпійський` пішло майже 119 тисяч кубометрів бетону

В ніч з 19 на 20 жовтня 2010 року на НСК `Олімпійський` буде залитий останній куб бетону для влаштування ригелів верхнього ярусу трибун VIP-зони. Технологічно цей процес триватиме від 14 до 18 годин.

`Я підтверждую, що сьогодні вночі буде залитий останній куб у верхній ригель VIP-зони. У нас на будівельних роботах працює 1500 робітників, 90 одиниць важкої техніки і 41 субпідрядна організація і у нас є все для того, щоб завершити об`єкт вчасно`, – повідомив представник генпідрядника з виконання загально-будівельних робіт на київському стадіоні Президент АТ ХК `Київміськбуд` Михайло Голиця.

Коментуючи завершення чергового етапу керівник підприємства повідомив, що під час реконструкції головної арени Євро-2012 загалом було залито 118 836 кубічних метрів бетонних конструкцій та перероблено 37 148 тон металопрокату.

За словами директора компанії `Коматек` Ігоря Козявкіна – проектувальника монолітних залізобетонних ригелів верхнього ярусу трибун НСК `Олімпійський` – до початку реконструкції на стадіоні існувало 80 ригелів верхнього ярусу трибун. На них спиралися панелі-складки з місцями для глядачів.

Для влаштування VIP-зони 20 ригелів та їх компоненти (пілони, фундаменти, палі) було демонтовано. На їхньому місці були спроектовані та побудовані нові конструкції.

Конструкція ригелів органічно `вмонтована` в новий 4-поверховий корпус VIP-зони і має складну форму опалубки та армування. Це суцільна залізобетонна конструкція, у виготовлені якої приймали участь декілька підрядних організацій та науково-дослідних установ, повідомляє прес-служба НСК `Олімпійський`.

Для виготовлення арматури великих діаметрів на заводі `Криворіжсталь` було виплавлено спеціальну сталь, яка пройшла всі необхідні тестування. Бетонування проводилось спеціальними марками бетону за окремим регламентом, де кожна операція виконувалась в чіткій послідовності з хронометражем часу бетонування.

На влаштування одного такого ригеля використано 11 тон металу для арматурного каркасу та 36 м³ бетону.

http://ukraine2012.gov.ua/
Ідентифікатор: 8063