Андрій Клюєв: Уряд створює сприятливий інвестиційний клімат для будівництва інфраструктурних проектів

Андрій Клюєв: Уряд створює сприятливий інвестиційний клімат для будівництва інфраструктурних проектів

Уряд створює сприятливий інвестиційний клімат для будівництва масштабних інфраструктурних проектів. На цьому наголосив Перший віце-прем’єр-міністр Андрій Клюєв під час прес-конференції у Києві.

Перший віце-прем`єр-міністр України зазначив, що з цією метою Кабінет Міністрів до кінця року завершить всі питання дерегуляції і скорочення численних платних адміністративних послуг. `У сфері будівництва залишаться тільки ті процедури, які стосуються якості та безпеки`, - заявив Андрій Клюєв. Він зазначив, що одне з важливих завдань Кабінету Міністрів - реанімувати будівельну галузь.

За його словами, Уряд ще навесні відновив будівельні роботи з масштабних інфраструктурних проектів по всій країні. `Зокрема, у Києві нещодавно відкрито залізничний рух Дарницьким мостовим переходом, а до кінця року планується відкрити автомобільний рух в один бік, завершено першу чергу реконструкції швидкісного трамваю (у березні-квітні наступного року планується повне її завершення), також до кінця року планується відкрити три нові станції київського метрополітену. У Сімферополі вже завершено реконструкцію залізничного вокзалу і розпочато будівництво нового приміського залізничного вокзалу`, - повідомив Андрій Клюєв.

Крім того, як заявив Перший віце-прем’єр-міністр, у Чернівцях вже добудовано об’їзну дорогу до кінця року також планується завершити будівництво об’їзних доріг у кількох інших містах. Андрій Клюєв також зазначив, що на сьогодні починає реалізовуватися проект з будівництва Великої кільцевої дороги у Києві протяжністю 200 км, включаючи 2 додаткових мостових переходи через р.Дніпро. При цьому він зауважив, що заплановані інфраструктурні об’єкти, в тому числі дороги в рамках підготовки до Євро-2012, будуть збудовані вчасно.

До того ж, як підкреслив Перший віце-прем’єр-міністр, Уряд з метою відновлення ефективної роботи Укравтодору здійснив цілий ряд заходів: `Ми реструктуризували частину його боргів і додатково видали 3,5 млрд. грн. державних гарантій під залучення фінансових ресурсів, плюс додатково виділили з держбюджету кошти під проекти Євро-2012`. Андрій Клюєв зазначив, що Укравтодор активно працює в той час, коли ще у березні-квітні у цього підприємства були одні борги.

http://www.kmu.gov.ua/
Ідентифікатор: 8081