Обсяг виробництва будівельних матеріалів різко падає

Обсяги виробництва будівельних матеріалів у порівнянні з аналогічним періодом 2009 року впали на 15%. У Київській області цей показник падіння складає більше 35%. У 2009 році в Київській області падіння було на 56%, а в цьому році відніміть ще 35% - виробництво практично зупинено. Про це журналістові ЛІГАБізнесІнформ заявив глава Наглядової ради Асоціації `Всеукраїнський союз виробників будівельних матеріалів і виробів` Іван Салій.


За його словами, в деяких галузях зростання помітний, але це, перш за все, утеплювачі, керамічної плитки, дверних і віконних блоків. Це говорить про те, що виробництво працює на ремонт і будівництво приватних осіб. Державних замовлень практично немає, великі інвестори теж будують мало.


`Виробники цегли, наприклад, не мають можливості збуту продукції і змушені завантажувати свої склади і двори, тільки щоб не зупиняти виробництво. Влітку було невелике пожвавлення, але з початку жовтня все зупинилося`, - розповів І. Салій.


Що стосується ціни на матеріали, то дешевше вони, за словами експерта вже не будуть. `Дуже дорогими стали енергоносії та похідні матеріали. Держава не дає підстав для здешевлення продукції, є тільки ринкова необхідність - продати`, - зазначив експерт.

http://biz.liga.net/
Ідентифікатор: 8080