Науково-технічна рада Мінрегіонбуду вивчає пропозиції щодо вдосконалення адміністративно-територіального устрою України

Науково-технічна рада Мінрегіонбуду вивчає пропозиції щодо вдосконалення адміністративно-територіального устрою України

21 жовтня 2010 року відбулося засідання секції з питань реформування органів місцевого самоврядування та територій Науково-технічної ради Мінрегіонбуду, на якому розглянуто питання про стан виконання науково-дослідної роботи `Аналітичні дослідження з питань правового забезпечення розв`язання актуальних проблем адміністративно-територіального устрою України`.

Розглянувши звіт Державного підприємства `Науково-дослідний центр енергетичного, ядерного та природоресурсного права Інституту держави і права ім. В.М.Корецького Національної академії наук України про виконання науково-дослідної роботи, секція Науково-технічної ради вирішила погодитись з основними положеннями та прийняти до уваги, що при виконанні науково-дослідної роботи виконавцем забезпечено аналіз правових проблем у сфері адміністративно-територіального устою України.

Учасники засідання відзначити, що у науково-дослідній роботі частково враховано раніше виконані розробки законопроектів, пропозицій до них. Підсумком засідання стала рекомендація виконавцю науково-дослідної роботи до 26 жовтня 2010 року забезпечити опрацювання пропозицій і зауважень до проектів законів України про адміністративно-територіальний устрій та про стимулювання укрупнення територіальних громад.

Також Науково-технічна рада Мінрегіонбуду рекомендувала колегії Міністерства розглянути результати науково-дослідної роботи, зокрема проекти законів України: `Про основи державної регіональної політики`, `Про місцеве самоврядування в Україні`, `Про місцеві державні адміністрації`, після їх доопрацювання з урахуванням Висновку Управління правової та законопроектної роботи Мінрегіонбуду.

http://www.minregionbud.gov.ua/
Ідентифікатор: 8086