Термінал львівського аеропорту готовий на 31%

Термінал львівського аеропорту готовий на 31%

Новий термінал міжнародного аеропорту `Львів` готовий на 31%. Про це повідомив директор департаменту Євро-2012 Львівської міської ради Олег Засадний. Після завершення будівельних робіт термінал прийматиме тисячу пасажирів на годину, збільшивши нинішній показник пасажиро спроможності в чотири рази. Загальний бюджет будівництва терміналу 921 млн грн.

`Цього року виділено 516 млн грн, вже надійшло 416. Зимою продовжаться оздоблювальні роботи. Для Львова надзвичайно важливим є новий аеропорт, оскільки це перше і останнє, що бачать іноземці у Львові, коли приїжджають та їдуть`, - зазначив Олег Засадний.

Нагадаємо, оновлення найбільшого авіатранспортного вузлу Західної України – Міжнародного аеропорту `Львів` в межах підготовки до Євро-2012 передбачає реконструкцію та подовження злітно-посадкової смуги, перону, існуючого терміналу, а також будівництво нових терміналів.

Проект сучасного терміналу у стилі хай-тек розробила компанія `Тебодін Україна`, до проектування залучалася компанія NACO (Netherland Airport Consultants), яка виконала більше 600 проектів аеропортів світу. Новий термінал Міжнародного аеропорту `Львів`, за даними голландської компанії, відповідає міжнародним архітектурним, будівельним і технічним стандартам та вимогам ICAO і рекомендаціям міжнародно-транспортної асоціації IATA.

Сьогодні роботи ведуться прискореними темпами – монтується металева конструкція даху. До кінця цього року роботи по влаштуванню покриття та фасадних систем основної частини будівлі будуть закінчені.

Заплановане введення в експлуатацію: грудень 2011 р.

http://ukraine2012.gov.ua/
Ідентифікатор: 8095