Віктор Тихонов: В Уряді напрацювали законопроект, покликаний спростити дозвільну систему у будівництві

Віктор Тихонов: В Уряді напрацювали законопроект, покликаний спростити дозвільну систему у будівництві

Проект Закону України `Про удосконалення дозвільної системи у будівництві` схвалили сьогодні на засіданні Урядового комітету з питань регіональної та соціальної політики, будівництва, житлово-комунального господарства і гуманітарного розвитку під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Віктора Тихонова.

Віце-прем’єр-міністр поінформував, що удосконалення дозвільної системи у будівництві передбачається шляхом зменшення кількості дозвільних і погоджувальних процедур, скорочення часу їх проходження та переліку необхідних документів, запровадження в дозвільній системі у будівництві принципів мовчазної згоди, єдиного вікна та організаційної єдності.

`Для сприяння розвитку бізнесу і зменшення різного роду навантажень на бізнес, планується, що окремі види господарської діяльності будуть здійснюватися без отримання документа дозвільного характеру на основі декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства`, - сказав Віктор Тихонов. Він також зазначив, що планується введення персоніфікації відповідальності суб’єктів архітектурної діяльності, поступового переходу від ліцензування господарської діяльності, пов’язаної зі створенням об’єкта архітектури, до професійної атестації виконавців окремих видів робіт. Також, зі слів урядовця, дерегуляція господарської діяльності здійснюватиметься шляхом передачі частини функцій з державного регулювання та контролю самоврядним організаціям.

`Законопроект спростить погоджувальні і дозвільні процедури, дозволить адаптувати регуляторну політику України до європейських стандартів, забезпечити сприятливі умови для ведення бізнесу, розвитку будівельної галузі та суміжних галузей`, - додав Віце-прем’єр-міністр.

http://www.kmu.gov.ua/
Ідентифікатор: 8102