Мінрегіонбуд підготує пропозиції щодо фінансування в 2011 році проведення робіт з оновлення містобудівної документації

Мінрегіонбуд підготує пропозиції щодо фінансування в 2011 році проведення робіт з оновлення містобудівної документації

Сьогодні, 28 жовтня 2010 року, заступник Міністра регіонального розвитку та будівництва Ігор Соколов провів робочу нараду з головними архітекторами областей.

У вступному слові Ігор Соколов поінформував присутніх про роботу Міністерства над законопроектом `Про удосконалення дозвільної системи у будівництві`.

В ході наради було обговорено основні положення законопроекту щодо спрощення дозвільних процедур у будівництві. `Основою для вирішення питань щодо планування і забудови територій мають бути дані містобудівного кадастру, а тому головним завданням архітекторів є оновлення генеральних планів населених пунктів та іншої містобудівної документації. Причому, оновлення генеральних планів слід здійснювати як у паперовому так і в електронному вигляді з метою фіксування фактичного стану територій в електронному вигляді і внесення відповідних даних у містобудівний кадастр` – зазначив заступник Міністра.

За результатами наради вирішено утворити в Міністерстві робочу групу за участю головних архітекторів та працівників департаменту містобудування та архітектури по опрацюванню інформації щодо кількості населених пунктів, у яких потрібно оновити генеральні плани та визначити обсяги фінансування на ці цілі.

http://minregionbud.gov.ua/
Ідентифікатор: 8115