Кабмін змусить міста виділити ділянки під готелі

Кабмін змусить міста виділити ділянки під готелі

Пільговий режим оподаткування готельного бізнесу в Податковому кодексі буде підкріплений процедурою виділення учасникам цього бізнесу земельних ділянок в містах для будівництва нових об`єктів. Зокрема, Уряд буде вимагати від кожного міста надати по 5-10 майданчиків для будівництва готелів. Про це заявив Віце-прем`єр-міністр України Борис Колесніков під час публічних дебатів на тему `Туризм - пріоритетний сектор української економіки`, організованих Фондом `Ефективне управління` в Києві.

Пан Колесніков підкреслив, що ініційована урядом пільга у вигляді нульового податку на прибуток для готелів протягом 10 років знизить доходи державного бюджету всього на 20 млн. грн. на рік, проте допоможе створити безліч робочих місць і загалом стимулювати розвиток туризму в країні.

Обговорюючи тему розвитку Криму, Віце-прем`єр констатував, що вільних земельних ділянок на Південному березі Криму для грамотного розвитку цієї курортної території майже не залишилося. Тож влада має намір активно розвивати Східний і Західний Крим. `За прикладом турецької Анталії держава створить інфраструктуру, після чого буде виставляти на конкурси від 1 до 3 га для залучення готельних операторів`, - пояснив Колесніков. На думку урядовця, такий варіант розвитку дозволить підвищити якість і здешевити відпочинок в Криму.

Віце-прем`єр підкреслив, що для розвитку туризму та в межах програми підготовки до Євро-2012 в країні на додачу до нещодавно збудованому за приватні кошти Харківському аеропорту буде модернізовано за державні кошти аеропорти в Києві, Львові та Донецьку.

http://ukraine2012.gov.ua/
Ідентифікатор: 8123