Мінрегіонбуд отримає ще 80 млн грн на недобудови

Мінрегіонбуд отримає ще 80 млн грн на недобудови

У найближчі дні Міністерство регіонального розвитку і будівництва буде профінансовано ще 80 млн. грн. Кошти підуть на завершення недобудов. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту ЛІГАБізнесІнформ заявив Віце-прем`єр-міністр України Віктор Тихонов (на фото).


За його словами, Мінфін уже відкрив бюджетну програму і 20 вересня перерахував Мінрегіонбуду - 100 млн. гривень. Всього для надання громадянам державної підтримки в обсязі 30% в цьому році передбачено 334 млн. гривень.


Тихонов відзначив, що до початку грудня цього року також планується збільшити статутний фонд Державної іпотечної установи (ДІУ) на два мільярди гривень. Планується, що ці кошти підуть на рефінансування державних банківських установ, які будуть надавати дешеві кредити людям для будівництва і придбання житла.


За даними обласних державних адміністрацій у 2010 році планується до введення в експлуатацію більше 300 багатоквартирних житлових будинків.


Віце-прем`єр-міністр нагадав, що за результатами аналізу, проведеного Мінрегіонбудом, в Україні налічувалося 459 об`єктів незавершеного житлового будівництва зі ступенем будівельної готовності більше 70%, на добудовування яких необхідно 5,4 млрд. грн.


Частина забудовників мали намір і мали можливість самостійно завершити будівництво. Проте із загальної кількості об`єктів 213 житлових будинки не можуть бути добудовані без прийняття відповідних заходів з боку держави. Орієнтовна сума коштів, необхідних на їх добудову, становить 3,8 млрд. гривень.


Крім того, нараховувалося 224 об`єкти зі ступенем готовності від 50 до 70%. На їх добудову потрібно 3,5 млрд. гривень. Таким чином всього на добудову 683 об`єктів житлового будівництва зі ступенем готовності понад 50% було потрібно 8,9 млрд. гривень.


Як повідомлялося раніше, Кабінет Міністрів України створив робочу групу з питань добудови об`єктів незавершеного житлового будівництва і стимулювання споживачів до придбання таких об`єктів. Про це йдеться у розпорядженні N2038-р від 27 жовтня, розміщеному на урядовому порталі.


Згідно з документом, головою робочої групи затверджено віце-прем`єр-міністр Віктор Тихонов.

http://biz.liga.net/
Ідентифікатор: 8138