Віктор Тихонов: Головне завдання держави - створити сприятливі умови, при яких кожен бажаючий зможе самотужки придбати чи побудувати житло

Віктор Тихонов: Головне завдання держави - створити сприятливі умови, при яких кожен бажаючий зможе самотужки придбати чи побудувати житло

Головне завдання держави – створити сприятливі умови, при яких кожен бажаючий зможе самотужки придбати чи побудувати житло. Так для інформаційного агентства ЛІГАБізнесІнформ прокоментував ситуацію із житловим забезпеченням в країні Віце-прем’єр-міністр України Віктор Тихонов.

Він зазначив, що держава не в змозі забезпечити житлом кожного, хто його потребує на безоплатній основі. `Держава заохочує людей придбавати житло в будинках, будівництво яких розпочалося кілька років тому, але через наслідки світової фінансової кризи не були завершені, шляхом надання державної підтримки для будівництва і придбання доступного житла. Схема наступна: 30% від вартості житла надає держава, 70% - громадянин`, - уточнив Віктор Тихонов.

Віце-прем’єр-міністр поінформував, що для надання державної підтримки в обсязі 30% вартості квартир, заплановано спрямувати 334 млн. гривень. Перших 100 мільйонів гривень, каже урядовець, 20 вересня було перераховано Мінрегінбуду. Найближчими днями буде профінансовано ще 80 млн. грн. Також планується до початку грудня цього року збільшити статутний фонд Державної іпотечної установи на два мільярди гривень, які направлять на рефінансування державних банківських установ, які надаватимуть дешеві кредити людям для будівництва і придбання житла.

`При умові спрямування цієї суми для надання громадянам державної підтримки на будівництво доступного житла в обсязі 30% його вартості, у житлове будівництво, за нашими підрахунками, можливо додатково залучити 780 млн. грн. коштів населення та придбати майже 3000 квартир загальною площею близько 190,7 тис. кв. метрів`, - зазначив урядовець. Він також додав, що це дозволить ввести в експлуатацію об’єкти незавершеного будівництва, в яких придбаватимуться квартири (проектною потужністю біля 7000 квартир), завантажити виробничі потужності будівельних організацій, зберегти робочі місця, зменшити заборгованість по заробітній платі, збільшити споживання оздоблювальних матеріалів і виробів будівельного призначення вітчизняного виробництва та розпочати будівництво нових об’єктів.

Віктор Тихонов також поінформував, що за перше півріччя 2010 року введено в експлуатацію 295 багатоквартирних житлових будинків. А до кінця 2010 року планується ввести в експлуатацію більше 300 багатоквартирних житлових будинків.

http://www.kmu.gov.ua/
Ідентифікатор: 8149