До Євро-2012 Донецьк і Макіївку сполучить міні-метро?

До Євро-2012 Донецьк і Макіївку сполучить міні-метро?

Одним з найважливіших аспектів підготовки Донеччини до єврочемпіонату є розвиток транспортної інфрастуктури, розвантаження існуючих магістралей і скорочення часу руху. З цією метою розроблено комплексний проект створення так званого `міні-метро`, яке має зв`язати Макіївку з районом стадіону `Донбас Арена`. Про це розповів проректор з наукової роботи Донбаської національної академії будівництва та архітектури Володимир Мущанов.

`Над розробкою проекту працювали кращі наукові й студентські кадри нашого навчального закладу на чолі з ректором Євгеном Васильовичем Гороховим. Були задіяні кращі спеціалісти різних напрямів, вісім вузівських кафедр. Це економічний і екологічний проект, що істотно для нашого регіону`, - зазначив Володимир Мущанов.


Проект являє собою 14-ти кілометрову надземну естакаду від `Донбас Арени` до парку `Піонерський` у Макіївці, по якій рухаються полегшені конструкції спеціальних вагонів. За одну годину такий транспорт зможе перевезти до п`яти тисяч пасажирів. Щодня в Донецьк на роботу і назад відправляються десятки тисяч макіївців. `Міні-метро` дасть змогу розвантажити Макіївське шосе і значно скоротити час поїздок. Розробники запропонували кілька цікавих рішень, у тому числі встановлення світлодіодних світильників з тривалим терміном експлуатації.


Як відзначив проректор, у будь-якому випадку, проект у кілька разів дешевше ніж роботи по будівництву донецького метро, на яке будуть потрібні мільярди гривень.


Сергій Абуков, Укрінформ
http://ukraine2012.gov.ua/
Ідентифікатор: 8198