Азаров схвалив спрощення ліцензування будівельників

Азаров схвалив спрощення ліцензування будівельників

Глава Держкомпідприємництва Михайло Бродський повідомив, що Кабінет Міністрів схвалив законопроект, яким передбачається спрощення ліцензування в будівельній галузі. Про це він повідомив сьогодні на брифінгу.


`Микола Янович Азаров благословив сьогодні новий варіант закону, це рамковий закон про дерегуляцію в будівельній галузі, і процедура отримання дозволів на будівництво буде сильно спрощена`, - зазначив М. Бродський.


Уряд вирішив реформувати будівельну галузь>>>


За його словами, сьогодні термін на отримання дозволів складає 415 днів, а з прийняттям даного закону всі процедури з отримання дозволів разом з виділенням земельних ділянок можливо буде скоротити до 110 днів.


Раніше на прес-конференції заступник Міністра регіонального розвитку та будівництва Дмитро Ісаєнко заявив журналістам, що Мінрегіонбуд вже більше трьох місяці активно займається підготовкою документації та напрацюванням норм з метою кардинального спрощення роботи в будівельному секторі: `Перш за все, існує необхідність максимально спростити життя для інвестора. Сьогодні перелік складових у процедурі, що передує початку будівельних робіт, складає 142 пункти, а час, протягом якого інвестор може чекати надання всіх дозволів, сягає 400 днів. Зараз ми впевнено йдемо до виконання доручення Президента України, яким ми зобов`язані скоротити ці процедури до 60 годин. Тим самим ми значно зменшимо корупційну складову всіх дозвільних процедур `.

http://biz.liga.net/
Ідентифікатор: 8228