Брикетування дозволяє повторно використовувати промислові відходи у виробництві

В даний час одним з важливих напрямів розвитку металургії є збільшення використання в якості вторинної сировини брухту і відходів чорних і кольорових металів. Брикетування - найбільш універсальний з відомих на сьогодні способів переробки таких відходів. У силу особливостей свого технологічного циклу воно здатне повернути відходи в металургійний переділ з високою рентабельністю, причому, покращуючи екологію.


Брикетування


В Україні щорічно утворюється близько 1 млрд. т техногенних відходів, з яких лише 10-15% використовуються як вторинні ресурси, решта ж складуються в різних сховищах, погіршуючи тим самим навколишнє середовище і займаючи великі площі земель.
При цьому давно відомо, що, з одного боку: переробка та утилізація відходів, використання їх у вигляді відносно дешевої сировини для металургійного виробництва можуть дати значне зниження витрат на шихту, підвищення якості і конкурентоспроможності, а головне, зниження собівартості готової продукції. З іншого боку, це допоможе вирішити екологічні проблеми очищення цілих регіонів, де зібралися величезні техногенні родовища відходів, а також утилізації поточних накопичень відходів. Тим більше, що за масштабами негативного впливу на навколишнє середовище чорна металургія посідає 4-те місце серед інших галузей промисловості. Більшість відходів (близько 88%), що утворюються на підприємствах галузі, відносяться до V класу небезпеки (інші, в основному, до IV).
Однак навіть та мізерно мала частина відходів, що використовується в якості вторинної сировини, переробляється далекими від досконалості і досить витратними технологіями. Наприклад, використання аглодоменного шламу при виробництві агломерату має технологічний переділ не вище 250 кг на тонну агломерату. А пил установок сухого гасіння коксу - найцінніше паливо з високим вмістом вуглецю - в кращому випадку використовується як матеріал для спінювання сталеплавильного шлаку в електродугових печах або додається до шихти для коксування.
Переробка ж таких відходів шляхом брикетування здатна повернути їх у металургійний переділ у вигляді железоуглеродсодержащіх брикетів, що представляють собою сировину з досить високою рентабельністю.
У цілому брикетування - це процес отримання шматків (брикетів) з добавкою і без добавки в`яжучих речовин з наступним пресуванням суміші в брикети потрібного розміру і форми. Відмінною особливістю процесу брикетування є можливість виготовлення брикетів з шихтових сумішей, ефективних для основних типів агрегатів металургійного переділу.
Використання брикетів дозволяє зменшувати витрати залізорудної сировини (концентрату і окатишів) та доменного коксу в розмірі до 7% на тонну рідкого чавуну. Також брикетування зменшує пилогазові викиди, що утворюються при традиційних способах підготовки залізорудної сировини до плавки (таких як агломерація і виробництво котунів). При цьому, собівартість брикетів, застосовуваних у сталеплавильному виробництві, на 20-28% нижче в порівнянні з агломератом або окатишами з випалюванням. А при встановленні пристроїв для брикетування безпосередньо в зоні переробки сировини або відходів рентабельність виробництва брикетів підвищується на 200%.


Практичне застосування


Брикетування відходів металургійного виробництва вже давно і досить міцно вкоренилося в розвинених країнах світу. Так, металургійними підприємствами Франції щорічно переробляється у брикети до 4 млн. т залізовмісних шламів і уловленной в газоочистка пилу. У США для металургії сировина брикетуються більше 60 промислових установок. При цьому, разом з залізовмісних матеріалами брикетуються інші дрібні відходи: вапняний пил, відходи феросплавного виробництва, некондиційна дрібниця плавикового шпату та інші досить цінні матеріали. На їх основі отримують шихтові брикети і флюси для металургійного виробництва.
Незважаючи на те що сьогодні технологія брикетування металургійних відходів вважається загальноприйнятою у світовій практиці, для України вона поки ще досить нова. В даний час цех з виробництва брикетів з доменної пилу працює лише на ВАТ `Арселор Міттал Кривий Ріг`.
Будівництво даної установки проводилося в комплексі з реконструкцією доменної печі № 8. Адже брикетування пилу можливе лише там, де є суха очистка. На всіх доменних печах попереднього покоління цей пил мокра, вона збирається у вигляді шламів. У сучасних печах пил суха, вона вловлюється електрофільтрами, тому її брикетування буквально напрошується само собою.
До будівництва установки вся вловлюється пил з аспіраційних установок відвантажувалася в мокрому вигляді на автотранспорт і відправлялася на рудний двір аглофабрики металургійного виробництва. Тривалий час вона зневоднюється і рудно-грейферними перевантажувачами відсипалася на терикони, а потім відправлялася на спікання агломерату. Після запуску нової установки по брикетуванню утилізація пилу та її подальше використання відбувається, минаючи аглофабрику. Зібрана пил цементовозами підвозиться до установки брикетування, до неї додають певну частину цементу і пресують у брикети. Ці брикети відразу ж завантажуються у вагон і доставляються на бункерну естакаду безпосередньо для завантаження в доменну піч.
Таким чином, нова установка дозволяє не тільки прискорити процес переробки пилу в металлодобавку, але і знижує витрати на її транспортування. Більш того, брикети мають велику фракцію, і при завантаженні в піч між ними утворюється простір, який сприяє кращій прогреваемості, а відповідно - економії коксу та природного газу.
Установка розрахована на виготовлення 150 т брикетів на добу, що дозволяє використовувати її потужності не лише для утилізації пилу ДП-8 (де збирається близько 50 т пилу на добу), але і ДП-7 і ДП-9.
Установка по брикетуванню була побудована і введена в експлуатацію в 2008 році, на її будівництво було витрачено близько 13 млн. грн. Підрядною організацією виступила корпорація `Укрпромпереработка`, яка, по суті, є лідером в Україні з підготовки железоуглеродсодержащіх відходів металургійного виробництва до повернення в основний переділ у вигляді брикетів. Сьогодні, за словами виконавчого директора `Укрпромпепеработка` ведуться передконтрактні роботи з будівництва брикетних фабрик із ЗАТ `Донецьксталь` - металургійний завод `і ВАТ` Єнакіївський металургійний завод `.


Відсутність стимулів


На жаль, незважаючи на видимі переваги отримання брикетів з відходів виробництва в українських металургів особливої зацікавленості поки що не викликають. У першу чергу, це пов`язано з неприпустимо низькою вартістю вивозу шлаків (в середньому, у 10 разів нижче європейської), що тягне за собою всі нові шлакові накопичення. Плюс до всього в Україні відсутні законодавчі стимули для впровадження технологій з переробки відходів. Природно, простіше працювати за старою технологією, збільшуючи площі відвалів і займаючи все більше сільськогосподарських угідь під зберігання відходів. При цьому, значно дешевше заплатити мізерні штрафи за забруднення навколишнього середовища (які, як правило, закладаються в кінцеву вартість продукції), ніж вкладати мільйонні кошти в установки з переробки відходів.

Ольга Фоміна
http://www.rusmet.ru/
Ідентифікатор: 8250