На `Олімпійському` розклали 160 надміцних тросів
Фото Інформаційного центру `Україна-2012`

На `Олімпійському` розклали 160 надміцних тросів

На стадіоні Національного спортивного комплексу `Олімпійський` завершено розкладку радіальних вант тросової системи, що утримуватиме покриття над трибунами глядачів. В спеціальні дерев`яні короби на верхньому і нижньому ярусах розкладено 160 високоміцних тросів спеціального плетіння із з`єднанням усіх вузлів між собою, повідомляє офіційний сайт НСК `Олімпійський`.

Тривають підготовчі роботи для встановлення гідравлічного обладнання. За допомогою 160 пар спеціальних потужних гідродомкратів буде здійснюватися основний підйом вант одночасно по 80 осях. Цей процес триватиме майже місяць у чіткій відповідності до розробленої технології монтажу з постійним контролем рівня натягування і деформацій у вантовій системі.

Вантова конструкція з високоміцних тросів спеціального плетіння буде розтягнута на опорному каркасі з 80 колон.

Згідно проекту, опорний каркас разом з вантово-мембранною конструкцією з напівпрозорої синтетичної мембрани, армованої скловолокном, має стати унікальним архітектурним елементом оновленого НСК `Олімпійський`.

Роботи на стадіоні ведуться безперебійно, у дві-три зміни. В зоні обслуговування вболівальників та Vip-зоні завершується зовнішнє скління приміщень. Монтується обладнання внутрішніх інженерних мереж – систем вентиляції та кондиціювання, каналізації та водозабезпечення, систем протипожежної безпеки, електроживлення та теплозабезпечення.

На галереї Vip-зони виконуються гідроізоляційні роботи. Завершується влаштування металоконструкцій на даху `Італійського дворика`. Активно ведуться роботи з будівництва підземного паркінгу.

На площі біля стадіону, у північно-західній частині, виконується бетонна підготовка під гранітне мощення. А на терасах та сходових маршах завершуються роботи з укладання граніту.

Загалом до виконання робіт з реконструкції стадіону НСК `Олімпійський` залучено 70 будівельних організацій, більше 1300 робітників, близько 400 інженерно-технічних працівників, 122 одиниці будівельної техніки.

http://ukraine2012.gov.ua/
Ідентифікатор: 8255