Старий термінал МА `Харків` закрили на реставрацію
Фото Інформаційного центру `України-2012`

Старий термінал МА `Харків` закрили на реставрацію

З 1 грудня 2010 року старий термінал міжнародного аеропорту `Харків` закривають на реставрацію. Того дня стартує міжнародне сполучення на новому терміналі. Про це Інформаційному центру `Україна-2012` повідомив керівник Дирекції з будівництва МА `Харків` Олександр Сивальньов.

Згідно з проектом, після відновлення термінал має зберегти історичний вигляд. На час Євро-2012 він працюватиме як VIP-термінал з пропускною спроможністю 250 пас/год. `Ми відновимо зруйновані частини та приведемо термінал до вигляду, який максимально відповідатиме 50-м рокам`, - сказав він.

Як повідомив пан Сивальньов, наразі триває робота над проектом реставрації терміналу, який до кінця року планують погодити у відповідних інстанціях. Основну роботу з реставрації орієнтовно розпочнуть на початку весни наступного року й планують завершити до кінця 2011 року.

Харківський аеровокзал був споруджений в післявоєнні роки за типовим проектом, розробленим московським НДІ `Аеропроект` в 1951 році.

Зовні будівля аеровокзалу відрізняється парадністю, характерною для `сталінської` архітектури 30-х - 50-х років. Центральний вхід прикрашає восьмиколонний портик з високим парапетом складного контуру. Над будівлею височіє витончена восьмигранна вежа із струнким шатром і шпилем, увінчаним позолоченим вінком. Інтер`єри оснащені ліпними архітектурними деталями і розписами.

Нагадаємо, під час Євро-2012 в МА `Харків` працюватимуть три термінали, що забезпечуватимуть пасажиропотік у 2500 пас/год: головний (1300пас/год), розділений на два напрямки(для внутрішніх і міжнародних рейсів, VIP-термінал, реконструйована історична споруда (250 пас/год), тимчасовий реверсний термінал (1000 пас.).

Анастасія Ніколаєва
http://ukraine2012.gov.ua/
Ідентифікатор: 8261