У 2011 році на реалізацію програми доступного житла планується виділити з державного бюджету 2,1 млрд. грн.

Голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леонід Рисухін сподівається на виділення з державного бюджету в 2011 році 2 млрд. 140 млн. грн. на реалізацію Державної програми будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 роки. Про це він повідомив на брифінгу в Будинку Уряду за результатами засідання Кабінету Міністрів.

`За пропозиціями Міністерства регіонального розвитку та будівництва, який є головним органом, що веде цю програму, Міністерству фінансів представлений бюджетний запит на суму 2 млрд. 140 млн. грн. на наступний рік`, - повідомив він, додавши, що дані кошти передбачається спрямувати безпосередньо як на видачу безповоротних субсидій у розмірі 30% від нормативної вартості житла, так і на облаштування майданчиків під забудову такого житла.

`Майданчики під забудову повинні бути облаштовані інфраструктурними мережами, дорогами і всією інфраструктурою, щоб всі ці витрати не лягали на квадратні метри вартості житла для людей. Крім того, ці майданчики не мають бути обтяжені будь-якими відрахуваннями на користь органів місцевого самоврядування, які часто це роблять, - на розвиток соціальної сфери, на забезпечення житлом працівників житлово-експлуатуючої сфери і т.д. Тобто лінія Уряду така, щоб максимально здешевити вартість квадратного метра`, - наголосив Леонід Рисухін.

Крім цього, за його словами, Фонд досяг домовленості з `Ощадбанком` про участь цього банку в програмі `Доступне житло`, надаючи кредити людям, які хочуть побудувати житло. Так, 30% на безповоротній основі від вартості житла надає держава, 20% знаходить сама людина, а 50% може надати банк в кредит.

Голова Фонду також повідомив, що створено робочу групу під головуванням Віце-прем’єр-міністра Віктора Тихонова за участю Міністерства регіонального розвитку та будівництва, Міністерства фінансів, Національного банку, `Ощадбанку`, `Ексімбанку` з відпрацювання механізму доступності іпотечних кредитів.

http://www.kmu.gov.ua/
Ідентифікатор: 8266