У Токіо збудуван житловий будинок розміром з місце для паркування

У Токіо збудуван житловий будинок розміром з місце для паркування

У країні, де земля цінується вище будь-якого об`єкта нерухомості, ідея будівництва ультракомпактних будинків на крихітній території стає все більш популярною.

Японець Фуюхіто Морія завжди мріяв мати власний дім в Токіо, проте коштів на купівлю `повнорозмірного` вдома не вистачало. Оскільки ціни на землю в Японії дуже високі, Морія знайшов компромісне рішення для втілення своєї мрії. Він придбав одне паркувальне місце в центрі Токіо і побудував на ньому маленький, але повноцінний будинок, у якому живе удвох з матір`ю.


Компактний триповерховий будинок був спроектований і побудований фірмою Side Architects у формі шматка піци, щоб умістити будівлю на площі всього в 30 квадратних метрів, повідомляє Inhabitat. Кімнати розташовані одне над одним, а потрапити на наступний поверх можна за трикутною гвинтових сходах. Щоб зробити таке крихітний простір зручним для життя, архітектори та дизайнери продумали кожну деталь. Великі, на всю стіну, вікна з тонкими жалюзі і скляні кімнатні двері допомагають уникнути відчуття замкнутого простору. Компактна вбудовані меблі і численні кутові шафки, куди можна заховати речі і малорозмірних побутову техніку, задумані саме для того, щоб кімнати не здавалися тісними або захаращеними.

Єдиний помітний недолік життя в цьому цілком комфортабельному мікродоме - дефіцит особистого простору. Проте пан Морія стверджує, що для нього не так вже важливий розмір будинку; набагато важливіша загальна атмосфера, оточення, місце розташування.

За свій новий будинок пан Морія заплатив $ 500 тис. Дуже скромна ціна для Токіо, який, незважаючи на падіння цін на землю (http://prian.ru/news/19425.html), залишається одним з найдорожчих ринків нерухомості у світі.

За словами Юнічі Сугіями, архітектора фірми Side Architects, більше 70% їх бізнесу складають замовлення на будівництво подібних мікродомов. Основні причини цього - доступна ціна будівництва та можливість зекономити на купівлі землі. Виконання кожного з таких міні-замовлень вимагає від архітекторів великої фантазії та винахідливості. Проте пан Сугіяма вважає, що немає нічого неможливого, і при бажанні архітектор може спроектувати будинок навіть на самому крихітному ділянці.

http://prian.ru/
Ідентифікатор: 8267