Аеропорт у Львові готовий на 35%

Аеропорт у Львові готовий на 35%

Готовність Львівського аеропорту, який будується в рамках підготовки до Євро-2012, - 35%. Про це заявив на прес-конференції в Києві під час презентації приймаючих міст Євро-2012 заступник міського голови Львова Олег Синютка. За його словами, великий пласт роботи вже завершено. Зокрема, вертикальне планування (зовнішні роботи будівлі) виконано на 90%.

У львівському аеропорту наразі посиленими темпами відбувається паралельне будівництво двох перонів аеропорту, а також розпочалося подовження злітно-посадкової смуги. На ділянці подовження ЗПС сьогодні стартував монтаж `геоматраца` - передової технології слабких основ ґрунту. Ведуться роботи на пероні № 2, щоб закінчити укладання важкого бетону до настання холодів.

Як повідомлялось раніше, на основній частині будівлі нового терміналу МА `Львів` триває встановлення верхнього шару покриття даху - настил німецької фірми `Zambelli`, що складається з алюмінієвих листів завдовжки 30-40 м. Виготовлення елементів цього покриття завершували безпосередньо на будівництві, за участі спеціалістів компанії-виробника. Планується, що монтаж даху над основною спорудою терміналу завершать до кінця року.

Тривають також роботи із встановлення скляних фасадів, всередині споруди монтують інженерні мережі, зокрема, системи протипожежної безпеки, електро-, тепло- та водопостачання.

Новий термінал львівського аеропорту зможе прийняти 700 осіб на годину в одну сторону. Будівля складатиметься з двох різногабаритних об`ємів: основної пасажирсько-технологічної частини та комунікаційно-допоміжної галереї. В центральній частині будівлі терміналу на першому поверсі розмістяться зали очікування та реєстрації пасажирів та обробка багажу, а на другому та третьому поверхах здійснюватимуться митний, прикордонний контроль та контроль на авіаційну безпеку. У галереї будуть розташовані технічні та резервні приміщення, а також службові офіси.

Завершення будівництва заплановано на жовтень 2011 р.

http://ukraine2012.gov.ua/
Ідентифікатор: 8285