Будинки без кутів можуть змінити майбутнє будівництва

Будинки без кутів можуть змінити майбутнє будівництва

Нові технології зведення будівель дозволять дешево будувати функціональні та екологічні будинки без кутів - `бінішелли`.

`Бінішелли` виглядають ультрасучасним - вони схожі на напівсферичні бетонні `пузирі` на поверхні землі. Розглядаючи проекти цих будинків, думаєш, що майбутнє архітектури вже настав.


Виявляється, однак, що зовсім не фантазії про майбутнє породили ідею створення подібних конструкцій. Навпаки, ця ідея взята з минулого, і їй вже майже 50 років. Ще в 1960-х архітектор Данте Біні запатентував методику зведення будівель без застосування важкої будівельної техніки. Він придумав використовувати низький тиск повітря, щоб, в буквальному сенсі цього слова, `надувати` конструкції з вологого бетону і сталевої арматури. За цією методикою було побудовано більше 1600 будинків в 23 країнах.

Сучасний проект бінішеллов належить синові творця методики, Ніколо Біні, який удосконалив технологію батька. Зберігши колишні переваги - сучасний вид, економічність і швидкість зведення, - нинішні бінішелли, в дусі модних віянь, вельми екологічні. Зокрема, ця технологія дозволяє знизити витрати будівельних матеріалів на 80 відсотків (що, безсумнівно, ще й вигідно). Крім того, майже іграшкові, напівпрозорі на вигляд бінішелли насправді є дуже міцними конструкціями, здатними протистояти ураганів, повеней і землетрусів.

Удосконалена технологія також дозволяє будувати бінішелли різних форм і розмірів для будь-яких цілей - школи, офісні будівлі, житлові будинки, - залишаючи величезний простір для фантазії дизайнерів і архітекторів.

На думку Ніколо Біні, бінішелли є уособленням самого передового методу зведення будівель, який дозволить суттєво здешевити будівництво в цілому.

http://prian.ru/
Ідентифікатор: 8308