У Великобританії будують `садові офіси`
Фото Inhabitat.com

У Великобританії будують `садові офіси`

Власний офіс у Великобританії тепер можна придбати за ціною від £ 9.950 ($ 15500). Тільки розташовуватися він буде не в офісній будівлі, а прямо у вашому саду.

Ідея будівництва компактної нерухомості стає все більш популярною. У першу чергу, вона актуальна для Японії, де ціни на землю дуже високі, тому талановитість архітекторів багато в чому визначається здатністю розробити проект будинку, вміщається на крихітному клаптику землі. У США і Канаді теж активно розвивається будівництво міні-нерухомості, оскільки таке житло доступне за ціною, і, крім того, мікродомікі вимагають менше витрат на утримання.


Не залишилися байдужими до модних віянь компактної архітектури і в Сполученому Королівстві. Жителі країни поки не поспішають міняти свої будинки `традиційних` розмірів на модне міні-житло, але британські архітектори пропонують способи альтернативного використання компактних будівель. Архітектурно-будівельна компанія Roomworks розробила проект міні-офісів, які можна встановлювати прямо у дворі будинку. Враховуючи, що сьогодні все більше людей у всьому світі вибирають віддалену роботу і потребують зручному `домашньому офісі`, можна припустити, що пропозиції компанії Roomworks будуть затребувані.

Садові офіси проектуються відповідно до побажань і потребами замовника. Вони можуть бути будь-якого розміру і форми, а також забезпечені всім необхідним обладнанням та зручностями, будь то освітлення, телефон, бездротовий інтернет, ванна кімната. Для економічно вигідного будівництва компанія використовує ізоляційні панелі, а для обробки - деревину червоного канадського кедра, яка володіє хорошими тепло-і звукоізоляційними властивостями, а також стійка до гниття і дії деревних паразитів. На здійснення всіх проектних, будівельних та оздоблювальних робіт буде потрібно всього два тижні, повідомляє Inhabitat.

Цікавою особливістю `садового офісу` є його `зелена` дах. Розробники пропонують покрити дах ізолюючої водонепроникною мембраною, поверх якої насипають землю і висаджують 15 різних сортів повільно зростаючої трави, що не вимагає догляду і підстригання. Це не тільки цікаве дизайнерське рішення, а й екологічний спосіб скоротити витрати на електроенергію: ізоляційні панелі і `зелена` дах дозволяють краще зберігати тепло взимку і прохолоду влітку.

Варто відзначити, що ідея використання енергозберігаючих технологій у будівництві зараз дуже популярна в Європі та США. Великобританія останнім часом приймає особливо активні заходи для збереження енергоресурсів і скорочення шкідливих викидів в атмосферу. Зокрема, влада країни передбачили ряд стимулюючих пільг для громадян, які вироблять утеплення своїх будинків.

http://prian.ru/
Ідентифікатор: 8326