Прийняття Закону `Про регулювання містобудівної діяльності` сприятиме здешевленню житла
Олена Сердюк для BAU.ua

Прийняття Закону `Про регулювання містобудівної діяльності` сприятиме здешевленню житла

На думку Віце-прем’єр-міністра Сергія Тігіпко прийняття Закону `Про регулювання містобудівної діяльності`, який був ухвалений Верховною Радою, здатне на третину здешевити житло.

За словами Віце-прем’єр-міністра, `Ухвалення цього закону означає, що уже найближчим часом, після його підписання Президентом, будівельна галузь України отримає потужний стимул для розвитку. Адже цим законом кількість дозвільних процедур у будівництві зменшується з 93 до 23 (з яких інвестор робить лише дев’ять), а строк отримання всіх необхідних рішень для початку будівельних робіт скоротиться з півтора року до двох-трьох місяців. Окрім того, зонування території дозволить уникнути зайвих питань щодо стратегічних планів розвитку міст та інших населених пунктів: забудова буде прозорою і комплексною`.

Ефект від нового закону очікують вже до кінця поточного року, завдяки швидким темпам впровадження реформ у будівельній галузі.

Здешевлення на третину відбудеться завдяки викорінення 90% корупційних схем, які були закладені у процесі підготовки до будівництва і потім лягали важким тягарем на вартість квартир. Також очікується пожвавлення в суміжних галузях – виробництві будматеріалів, меблів, металургії.
Ідентифікатор: 8406