У 2011 році забудовників буде гальмувати недовіру до них банків та інвесторів
Олена Сердюк для BAU.ua

У 2011 році забудовників буде гальмувати недовіру до них банків та інвесторів

Основною проблемою, що гальмує розвиток ринку нерухомості в 2011 році, стане недовіру банків і приватних інвесторів до забудовників. Таку думку озвучив директор проектної групи `Архиматика` Олександр Попов.


Як Собщ в прес-службі компанії, на думку експерта, в році, криза довіри, як і в попередні 2 роки, стане причиною того, що реалізація проектів стане досить складним процесом.


`Актив у вигляді нерухомості особливо недобудований, несе в собі масу ризиків, як для фінансових структур, так і для потенційних інвесторів. За нашими даними близько 70% компаній, що реалізують житло на стадії будівництва, не надають відкриту інформацію про свою діяльність, що робить неможливим залучення фінансування `, - говорить він.


При цьому банки дуже ретельно перевіряють історію компанії і її власників. За відсутності повної, достовірної та регулярної інформації про стратегію компанії, успішних проектах чи прорахунки, банки та приватні інвестори схильні підозрювати найгірше. Тому успішність забудовника буде пов`язана з тим, чи зможе він переконати учасників ринку у своїй надійності.


За даними АМ `Архиматика` в 2010 році в Києві проводили будівельні роботи хоча б на одному об`єкті 28 компаній.

http://biz.liga.net/
Ідентифікатор: 8405