Верховною Радою ухвалений закон, що активізує економіку і забезпечить робочі місця
Олена Сердюк для BAU.ua

Верховною Радою ухвалений закон, що активізує економіку і забезпечить робочі місця

13 січня Верховна Рада ухвалила Закон `Про регулювання містобудівної діяльності`, згідно з яким кількість дозвільних процедур у будівництві скорочується з 93 до 23, а термін отримання всіх необхідних документів зменшується з 415 до 60 днів. За оцінками експертів, Закон на 90% скорочує корупцію в галузі і сприятиме здешевленню житла приблизно на третину.

Як зазначив Віце-прем`єр-міністр – Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко: `Для нас надзвичайно важливо стимулювати економічне зростання за рахунок будівельної галузі, нам потрібно будь-якими шляхами виходити не тільки на відновлення, але й поліпшення ситуації для будівельників. Це закон, який значно спрощує процедури для інвесторів, поліпшує ситуацію в цьому напрямі`.

За словами урядовця будівельна реформа створить потужні стимули для розвитку економіки, попит на продукцію низки суміжних з будівництвом галузей - від виробництва будматеріалів до меблів і оздоблювальних матеріалів, а також сприятиме створенню нових робочих місць в цих галузях.
Ідентифікатор: 8415