НСК `Олімпійський`: етап інтелектуальної комплектації
Фото www.nsc-olymp.com

НСК `Олімпійський`: етап інтелектуальної комплектації

Паралельно з будівельними роботами на НСК `Олімпійський` розпочався етап технологічної укомплектації. На стадіоні планують встановлять сучасні IT-системи та екологічно-безпечні та економічно виправдані інженерні рішення (вакуумна каналізація, водовідведення, системи звуку та освітлення, кондиціонування та ін.).

Сучасне інженерне наповнення арени є однією з основних вимог до сучасних стадіонів класу `Еліт`, таких як київська арена, повідомляє прес-служба НСК. Для цього у травні 2010 року було розроблено критерії відбору технічних систем для інженерної складової стадіону. Ключовим критерієм вибору продукції того чи іншого виробника стала відповідність пропонованих компанією рішень концепції `інтелектуальної арени`, що передбачає застосування найбільш досконалих технологій і систем, які зможуть забезпечити максимальну зручність, комфорт і найвищий рівень сервісу для відвідувачів. При обранні постачальника інженерного обладнання, в першу чергу, спирались на те, чи буде застосування тієї чи іншої системи приносити дохід стадіону або ж ефективно використовувати наявні ресурси під час майбутньої експлуатації. Ще однією вимогою до обладнання була відповідність інженерного рішення найжорсткішим технологічним стандартам. Адже кожна система має витримувати максимальні навантаження під час проведення масових заходів.

Минулого року було складено перелік обладнання, конструкцій та матеріалів, які б забезпечували потенційні сервіси та послуги для всіх категорій користувачів. Список було відкориговано з поправкою на вимоги генпроектувальника компанії GMP в частині архітектури, інших розділів проектної документації, а також доповнено функціонально-технічними вимогами щодо кожної системи.

На основі отриманої проектної документації та вимог замовника щодо функціональності, масштабності та інтеграції систем, вимог зацікавлених організацій в частині відповідності інфраструктури цілям проведення Євро-2012, генеральний підрядник ТОВ `АК `Інжинірінг` провів серію конкурсів і відібрав виробників та партнерів. Після цього компанією було сформовано детальний графік постачання обладнання і матеріалів, інтегрований в загальний графік будівельно-монтажних робіт щодо об`єкту, та розміщено основні замовлення на устаткування.

До кінця 2010 року завдяки зусиллям команди генпроектувальника, генпідрядника та замовника необхідне обладнання було проавансовано на 85% (за винятком меблів, низки оздоблювальних конструкцій, обладнання для експлуатації та дрібного інвентарю), 30% з яких вже знаходяться на об`єкті в процесі монтажу, а також на лабораторних площах субпідрядників в процесі попереднього налагодження. Наразі тривають роботи з влаштування систем водопроводу, енергопостачання, кондиціонування, вентиляції, систем пожежогасіння та теплопостачання.

Як повідомляє прес-служба, більшу частину ризиків, пов’язаних із своєчасним постачанням обладнання, знято. Попереду – найскладніший і найвідповідальніший етап монтажних, пусконалагоджувальних та інтеграційних робіт аж до фактичного запуску об`єкта в експлуатацію.

http://ukraine2012.gov.ua/
Ідентифікатор: 8428