Віктор Тихонов: Урядом за програмою `Доступне житло` в 2010 році здано в експлуатацію 5,5 тис. квартир

Віктор Тихонов: Урядом за програмою `Доступне житло` в 2010 році здано в експлуатацію 5,5 тис. квартир

Порядок реалізації програми `Доступне житло` у 2011 році наразі формується спільно Мінрегіонбудом та Мінфіном. А перші підсумки реалізації цієї програми у 2010 році засвідчили її ефективність. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Віктор Тихонов. За його словами, Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву, визначений Мінрегіонбудом виконавцем програми, зміг оперативно, враховуючи стислі терміни, налагодити організаційну роботу та успішно провести реалізацію програми, що розпочалася у вересні 2010 року.

`У минулому році за програмою добудовано 590 квартир, що дозволило розморозити та прискорити будівництво ще 4866 квартир, які споруджувалися за кошти інвесторів-фізичних осіб. Нам вдалося ввести в експлуатацію 11 будинків. Крім того, провели роботи, які дозволять у цьому році здати в експлуатацію 27 об’єктів. Але це не остаточні цифри`, - поінформував Віктор Тихонов.

За словами Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, з метою реалізації Державної цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла на 2010–2017 роки, Мінрегіонбудом запропоновано передати бюджетні призначення Міністерства фінансів (загальнодержавні видатки) за загальним фондом державного бюджету з бюджетної програми `Державні капітальні видатки, що розподіляються Кабінетом Міністрів України` у сумі 332 739 тис. гривень для надання державної підтримки на будівництво (придбання) доступного житла.

`Зазначені видатки дозволять залучити додатково близько 800 тисяч гривень коштів громадян і спрямувати у житлове будівництво 1,1 мільярда гривень. Залучені ресурси дозволять громадянам придбати майже 3,5 тисяч квартир і загалом ввести в експлуатацію 11,3 тисяч квартир`, - прокоментував Віктор Тихонов.

http://www.kmu.gov.ua/
Ідентифікатор: 8427