На ринку виробництва будівельних матеріалів почалася нездорова конкуренція
О. Яремчук

На ринку виробництва будівельних матеріалів почалася нездорова конкуренція

На ринку виробництва будівельних матеріалів почалася нездорова конкуренція, і страждають перш за все ті, хто ні технологічно, ні етично не може випустити дешеву та неякісну продукцію. Про це кореспонденту BIZ.liga.net розповів голова наглядової ради асоціації `Всеукраїнський союз виробників будівельних матеріалів і виробів` Іван Салій.


За його словами, є виробники, у яких імпортне обладнання, технології, бренди, вони не можуть халтурити за якістю і знизити собівартість виробництва, і тому переживають важкі часи.


Галузь будівельних матеріалів в умовах кризи зробила без участі влади дуже багато. В Україні відкрили такі заводи, які за потужностями та якістю виробництва не мають аналогів в СНД, і якими ми повинні пишатися. Ми по багатьом галузям перемогли залежність від імпорту.


Ось, для прикладу, ринок теплоізоляційних матеріалів. Ми практично на 100% завозили базальтову теплоізоляцію. Тепер у Черкасах є `Техноніколь`, в Харкові - `Термолайф`, є виробництво в Донецькій області. Є спільні вітчизняні технології, але немає ринку збуту. Вони вийшли на український ринок, а попиту немає.

http://biz.liga.net/
Ідентифікатор: 8430