Зниження адміністративного тиску повинно супроводжуватись підвищенням відповідальності всіх суб`єктів містобудівної діяльності

Зниження адміністративного тиску повинно супроводжуватись підвищенням відповідальності всіх суб`єктів містобудівної діяльності

За три місяці з дня опублікування Закону України `Про регулювання містобудівної діяльності` Кабінет Міністрів має прийняти необхідні нормативно-правові акти та забезпечити приведення у відповідність міністерствами та іншими центральними і місцевими органами виконавчої влади їх нормативних документів. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Віктор Тихонов в інтерв’ю одному з видань.

Для вирішення питання планувального блоку, за словами Віктора Тихонова, необхідно реанімувати процес планування територій - розроблення генеральних планів населених пунктів, детальних планів, проектів зонування територій. `Це дозволить запланувати забудову і розвиток населених пунктів на перспективу. Планується запровадження процесу оновлення генеральних планів, розроблених у 80-х роках, які застаріли та не актуалізовані на сучасному рівні`, - зазначив Віце-прем’єр-міністр.

Урядовець поінформував, що Закон передбачає удосконалення всіх етапів містобудівної діяльності: від планувальної документації до введення в експлуатацію завершеного будівництвом об’єкта.

`Сподіваємось, зменшення кількості дозвільних і погоджувальних процедур, скорочення часу їх проходження та переліку необхідних документів покращить умови ведення бізнесу, сприятиме притоку інвестицій у будівельну галузь, що, у свою чергу, дасть поштовх розвитку будівництва, зокрема, житлового`, - йдеться в інтерв’ю.

Урядовець підкреслює, що зниження адміністративного тиску повинно супроводжуватись підвищенням відповідальності всіх суб’єктів містобудівної діяльності.

Віктор Тихонов зазначив, що аналіз практики застосування Закону `Про регулювання містобудівної діяльності` дозволить здійснити апробацію нового механізму регулювання діяльності суб’єктів господарювання у будівельній галузі, що буде враховано під час прийняття Містобудівного кодексу України.

http://www.kmu.gov.ua/
Ідентифікатор: 8448