Держава направить на молодіжне кредитування 60 млн.грн.

У державному бюджеті на 2011 рік передбачено збільшення фінансування пільгових молодіжних кредитів на житло до 60 млн.грн., З місцевих бюджетів планується залучити близько 40 млн.грн. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леонід Рисухін.


Як передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ, Л. Рисухін зазначив, що статутний капітал Фонду у 2011 році буде збільшено на 31 млн.грн., За рахунок чого також будуть надаватися кредити молодим сім`ям. `На програму часткової компенсації кредитів комерційних банків закладено 103 млн.грн. Що стосується програми` Доступне житло `, то Мінрегіонбуд пропонує виділити в 2011 році 332,7 млн.грн. Ці пропозиції зараз знаходяться на відпрацюванні в Мінфіні`, - додав він.


За словами Л. Рисухіна, очікується, що в 2011 році Фондом за всіма програмами буде надано державної підтримки на придбання житла на суму близько 465 млн.грн., І за умови своєчасного надходження цих коштів з держбюджету отримати підтримку в покупці житла зможуть близько 3 тисяч громадян.


Крім того, він повідомив, що в цілому за підсумками 2010 року за програмами Фонду було надано державної підтримки на покупку житла в обсязі 273 млн. грн. Всього введено в експлуатацію 35 будинків.

http://news.liga.net/
Ідентифікатор: 8458