Добудова незавершених об’єктів почнеться після внесення змін до держбюджету
Фото minregionbud.gov.ua

Добудова незавершених об’єктів почнеться після внесення змін до держбюджету

Відбулась нарада Віце-рем’єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Віктор Тихонова з представниками державних адміністрацій, на якій обговорювалось питання інвентаризації незавершених будівель.
Як було зазначено в ході обговорення, необхідно забезпечити індивідуальний підхід до кожного об’єкта окремо, розглянути можливі варіанти фінансування для його добудови.

`Для бюджетних об’єктів ми шукатимемо можливість передбачити кошти під час підготовки змін до державного бюджету поточного року, а також – у проекті бюджету на наступний рік. Що стосується об’єктів недержавної форми власності, то після завершення інвентаризації, Національний банк готовий провести спільну зустріч за участю представників банків і разом шукати можливості для фінансування добудови таких об’єктів`, - сказав Віктор Тихонов.

Як повідомляють в міністерстві, на 1 січня 2011 року в Україні нараховується більше 18 тисяч незавершених будівництвом об’єктів. Зараз готується перелік об’єктів, які мають високу ступінь готовності (до 70% і більше) і можуть бути завершені за рік півтора. Орієнтовано, такі об’єкти складають 30% від всіх незавершених будівель.
Ідентифікатор: 8866