Україна в 2011 році прокладе 1,2 тис. км доріг

Україна в 2011 році прокладе 1,2 тис. км доріг

В Україні до кінця року відремонтують і побудують 1,2 тис. км автодоріг. Про це повідомив Віце-прем`єр-міністр - Міністр інфраструктури України Борис Колесніков.

`На підготовку дорожньої інфраструктури до Євро-2012 чотири українські міста, які приймають чемпіонат, отримають цього року 2,4 млрд грн. В 2011 році також передбачено провести ремонтні роботи і побудувати 1200 км автодоріг`, - сказав він.
Як уточнив Віце-прем`єр-міністр, планується провести ремонт автодороги Київ-Харків, реконструкцію доріг, що зв`язують Львів із Польщею, будівництво об`їзних доріг навколо Донецька і Харкова, ремонт доріг, які сполучають Донецьк і Харків з Росією.

Якість будівництва нових доріг в Україні контролюватиме іноземна компанія, а експлуатація доріг залишається функцією `Укравтодору`. Водночас, можлива поява приватних експлуатантів, які зможуть також взяти участь в освітленні нових доріг.
Як відзначив Колесніков, особливу увагу уряд також приділяє розвитку сучасного громадського транспорту в Україні. Оскільки заміщення індивідуальних автомобілів сучасним і комфортним громадським транспортом, сприяє підвищенню безпеки руху.

http://ukraine2012.gov.ua/
Ідентифікатор: 8870