Вартість виробництва світлодіодів скоротиться в 4 рази
Фото Robert Lal

Вартість виробництва світлодіодів скоротиться в 4 рази

За даними дослідження `Енергозберігаючі технології: ринок світлодіодів`, підготовленого МА `Навігатор`, вартість виробництва світлодіодів в перспективі 2-3 років може знизитися вчетверо.

У березні 2011 року каліфорнійська компанія-розробник Bridgelux представила кремнієвий світлодіод. Його продуктивність вражає: вихід світла складає 135 люмен на 1 Вт витраченої енергії (від одного 1,5-мм світлодіода при силі струму 350 мА і напрузі 2,9 В).

При цьому компанії вдалося відмовитися від використання звичайних для відбивачів у світлодіодних лампах матеріалів і перейти на більш економічний варіант - нітрид галію. За запевненнями розробників Bridgelux, ціна виробництва при цьому знижується на 75%. При такому розкладі побутові світлодіодні лампочки, еквівалентні по яскравості 60-ватної лампі розжарювання, в цілком доступній для огляду перспективі будуть коштувати $ 9-18 замість нинішніх $ 40.

Компанія вважає, що два чи три роки потрібно на те, щоб налагодити новий процес. При цьому Bridgelux підкреслює, що не вона одна експериментує зараз з кремнієвої світлодіодною технологією. Тому через деякий час на даному ринку варто чекати змін: ціна на світлодіоди буде досить швидко знижуватися - при одночасному нарощуванні їх споживання.

http://marketing.rbc.ru/
Ідентифікатор: 8869