`Євротон` будує новий завод з виробництва клінкерної цегли

`Євротон` будує новий завод з виробництва клінкерної цегли

Компанія `Євротон` відновила будівництво нового заводу з виробництва клінкерної цегли в м. Краматорську (Донецька обл.), Потужністю 40 млн. умовної цегли в рік. Раніше будівництво було `заморожено` через падіння споживчого попиту в роки економічної кризи.

Як повідомили ЛІГАБізнесІнформ у компанії, на даному етапі вже зведено виробничий та адміністративний корпуси, підведені всі інженерні комунікації, споруджені складські площі та під`їзні дороги. На завершальному етапі - підписання контракту на постачання обладнання.

Однією з переваг нового виробництва в компанії називають географічне розташування, яке значно спрощує експорт продукції на ринки Росії, Грузії, Казахстану, Узбекистану, та інших країн Азії. Крім того, новий завод розташований в безпосередній близькості до родовища глини, що дозволить скоротити витрати на транспортування сировини.

У березні 2011 року `Євротон` отримав ліцензію на видобуток глини високої якості, які використовуються для виробництва керамічних виробів в Італії, Бельгії, Німеччини, Франції, Іспанії. Запаси глини становлять більше 78 млн. тонн, що дозволить забезпечити стабільне завантаження виробничих потужностей.

За прогнозами самого `Євротон`, будівництво нового заводу дозволить компанії зайняти до 2015 року близько 60% ринку клінкерної цегли.

http://biz.liga.net/
Ідентифікатор: 8893