За містобудівні порушення повинні відповідати і чиновники, і забудовники

Нововведення у містобудівній галузі вимагають коректування. Про це заявили учасники `круглого столу` на тему: `Актуальність прийняття Закону` Про персоніфікації відповідальності за правопорушення у сфері містобудівної діяльності `, що проходив у Прес-центрі Інформаційного агентства ЛІГАБізнесІнформ (Київ, вул. Шамрило, 23).

Так, за словами голови ради директорів Конфедерації містобудівників Україна Льва Парцхаладзе, для якісного впровадження Закону `Про регулювання містобудівної діяльності` необхідна обопільна відповідальність як чиновників, так і забудовників.

У свою чергу народний депутат України Олександра Кужель зазначила, що, аналізуючи міжнародний досвід, можна стверджувати: ніде такої фіскальної системи з будівництва немає. Зате існує дуже жорстка відповідальність. `Вона йде через страхування ризиків, в яких зацікавлені громадяни Україна та інвестори, які вкладають гроші`, - сказала експерт.

Пропозиції щодо поліпшення проекту були передані авторам документа. Вони будуть розглянуті в робочій групі Кабінету Міністрів України найближчим часом.

http://biz.liga.net/
Ідентифікатор: 8912