Мінрегіон розробив проект постанови для ДАБІ
Олена Сердюк для BAU.ua

Мінрегіон розробив проект постанови для ДАБІ

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства розробило і направило на опрацювання проект постанови `Про затвердження Порядку здійснення державного архітектурно-будівельного контролю`.

Документ регламентує заходи, спрямовані на дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, державних будівельних норм, стандартів і правил під час виконання підготовчих і будівельних робіт, та дотримання ліцензійних умов провадження господарської діяльності, пов`язаної із створенням об`єктів архітектури.

На планову перевірку відводиться 10 робочих днів і вона повинна проводитись не частіше одного разу на квартал. Позапланова перевірка може тривати 5 робочих днів вразі виявлення недостовірності даних у документах для отримання дозвільної документації; виявлення об’єкта самочинного будівництва; звернення фізичних чи юридичних осіб про порушення суб`єктом містобудування вимог містобудівного законодавства; перевірка виконання суб`єктом містобудівної діяльності приписів та вимог інспекцій ДАБК; надходження вимог правоохоронних органів про проведення перевірок та ін.
Ідентифікатор: 8920