У червні виростуть ціни оцинковану сталь

У червні виростуть ціни оцинковану сталь

Другий квартал 2011 року демонструє зростання активності будівельного сектора і попит на прокат з покриттям зростає високими темпами. Як повідомляє аналітична служба компанії `Юність`, виробники оцинкованої сталі в червні очікують зростання продажів на 7-10%.

Зростання попиту спричинить за собою збільшення цін на продукцію.

Компанія `Юність` заявила про наміри підвищити ціни.
`Весь травень ми відчуваємо дефіцит продукції, попит перевищує нашу пропозицію. У червні ми маємо намір задовольнити попит з боку сегмента профнастилу (товщини 0,4-0,65 мм) повною мірою. Також ми плануємо збільшити свою частку в традиційному для нас сегменті профілів для гіпсокартону (товщини 0,4 мм і тонше), тим самим витісняючи імпорт `.

Висока собівартість виробництва не дасть імпортерам знизити ціни для України, особливо на тлі зростаючого ринку. Та й трейдерам підвищення тільки на руку, оскільки в квітні-травні їх продукція була на 10-15% дорожче середньоринкової, що знизило їх рівень відвантаження. Збільшення цін зробить їх пропозиції більш привабливими для українського ринку.

Якщо з одного боку Китай збільшив пропозицію для експортних ринків, в результаті збільшення облікової ставки та зниження платоспроможності внутрішнього ринку, то з іншого - в червні повинні з`явиться результати урядової програми по уникненню перевиробництва сталі. Тому поставки з Китаю не зможуть наповнити ринок, змушуючи інших гравців знижувати ціни на продукцію.

Також налагодження поставок японських комплектуючих для автомобілебудування і сезон мусонів в Індії, який знизить пропозицію залізної руди і підвищить її вартість, говорять про підвищення цін.
Ідентифікатор: 8930