Уряд затвердив Порядок здійснення державного архітектурно-будівельного контролю
Олена Сердюк для BAU.ua

Уряд затвердив Порядок здійснення державного архітектурно-будівельного контролю

Поданий Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства на розгляд Порядок здійснення державного архітектурно-будівельного контролю був схвалений урядом.

Відповідно до Порядку, держархбудконтроль здійснюється посадовими особами інспекції ДАБК - керівником інспекції, його заступниками, керівниками структурних підрозділів, їх заступниками, головними спеціалістами-головними державними інспекторами.

`Визначено, що Державний архітектурно-будівельний контроль має проводитися у присутності суб`єктів містобудування, які здійснюють або здійснили будівництво. За результатами перевірки суб’єкта складається відповідний акт у двох екземплярах. Він є підставою для прийняття органом ліцензування рішення щодо спроможності суб’єкта господарювання провадити господарську діяльність, пов’язану із створенням об’єктів архітектури`, - повідомив Віктор Тихонов.

В разі виявлення самочинного будівництва, забудовника якого не можливо встановити, до перевірки залучаються представники органів місцевого самоврядування та органів внутрішніх справ.
Ідентифікатор: 8928