Світові ринки житлової нерухомості слабшають

Світові ринки житлової нерухомості слабшають

У першому кварталі 2011 року житло в світі подорожчало всього на 1,8%. Такий місячне зростання є найнижчим показником з кінця 2009 року і, як вважають аналітики, свідчить про прийдешні проблеми на ринках нерухомості багатьох країн.
Згідно глобального індексу цін на житло компанії Knight Frank, в 25 з 50 країн, по яких проводилося дослідження, ціни на нерухомість перебували в стадії стагнації або знижувалися.

Найактивнішим регіоном з точки зору розвитку ринку нерухомості в світі залишається Азія. Там ціни на житло за підсумками першого кварталу зросли на 8,4% в річному численні. Проте, зростання цін на нерухомість в порівнянні з минулим роком істотно сповільнилося - у першому кварталі 2010-го азіатське житло подорожчало на 17,8%.

Слабейшим регіоном у світі, за даними аналітиків Knight Frank, виявилася Північна Америка. За перші три місяці 2011 року нерухомість там подешевшала в середньому на 0,4%.

Ціни на ринках нерухомості країн Європи здебільшого були стабільними. При цьому в першому кварталі 2010 року європейське житло подешевшало в середньому на 4,1%.

`У першому кварталі 2011 року зростання цін на житло в світі хоч і не зупинився, але істотно сповільнився, що вказує на прийдешні проблеми в галузі`, - говорить керівник дослідницької групи Knight Frank Ліам Бейлі і підкреслює, що за четвертий квартал 2010-го світова нерухомість подорожчала на 3,3%.

http://prian.ru/
Ідентифікатор: 9025