На НСК стартував `мембранний` етап

На НСК стартував `мембранний` етап

У четвер, 23 червня, на вантовій системі даху НСК `Олімпійський` розстелили перший з 80 секторів мембранного покриття. Мембрану за спеціальним замовленням було виготовлено в Німеччині. Вже готове полотно відправили до Таїланду, де його розкроїли на 80 секторів та привезли до Києва.

Як повідомляє прес-служба НСК, в якості основи для тентової мембрани було застосовано високоміцну опорну склотканину, вкриту з обох сторін тефлоном. Покриття буде напівпрозорим та пропускатиме до 12% світла. За словами виробників, мембрана є надлегкою, дуже міцною та вогнетривкою, здатною витримати температуру до 260 градусів. Міцність мембрани складає 13 тонн на метр, а вага лише 1 кг/кв.м. Загальна площа покриття навісу над трибунами складає близько 48000 квадратних метрів , що робить його одним з найбільших у Європі.

Завдяки особливому хімічному складу, мембрана самоочищається: будь-який бруд змивається звичайним дощем. Покриття не потребує обслуговування і зберігає високу прозорість на протязі всього терміну експлуатації.

В центрах секцій мембрани, що підперті `парасольками`, передбачено встановлення купольних ліхтарів. Вони будуть вкриті повністю світлопрозорою ETFE-плівкою, через яку в чашу стадіону проникатиме сонячне світло.

Аналогічний матеріал мембрани успішно застосовується на найсучасніших стадіонах, серед яких `Сокер Сіті Стадіум` в Йоганнесбурзі, стадіон у Кейптауні, `Рейн-Неккар-Арена` в Зінсхайме. В Україні ж таку технологію застосують уперше.

http://ukraine2012.gov.ua/
Ідентифікатор: 9048