У Бразилії побудували будинок-листок
Pedro Lobo

У Бразилії побудували будинок-листок

Унікальний листяний будинок - Leaf House - розташований на березі океану в Ангра дос Реіс, недалеко від Ріо-де-Женейро. Своє `зелене` назву ця гігантська хатина отримала з-за даху, сегменти якої за формою нагадує листя бананової пальми.
Проектуванням і зведенням оригінального пляжного будинку займалося архітектурне бюро Mareines Patalano Arquitetura. Працюючи над дизайном Leaf House, автори цього творіння, черпали натхнення в архітектурі індіанців древньої Бразилії, споконвіку покривали дахи своїх жител листям бананової пальми. Скромна житло для переконаних представників руху leaf-people займає 8600 кв. футів (майже 800 кв.м).
Як можна припустити з назви, Leaf House відповідає всім параметрам екологічно чистого будинку і споруджено з відповідних заявленому статусу матеріалів. Безліч деталей і особливостей будови були продумані таким чином, щоб протидіяти вологому і жаркого клімату, який характерний для узбережжя. Висота приміщень коливається від 3 до 9 метрів, що дозволяє переважаючим в цій місцевості південно-східним вітрам з боку моря, ідеально `продувати` вся будівля, забезпечуючи природну вентиляцію і пасивне охолодження як закритих, так і відкритих просторів.

Своєрідна форма даху є не просто декоративною знахідкою дизайнерів. Вона виконує функцію збору дощової води, захищає від жаркого сонця всі закриті приміщення будинку, і, що важливо, створює неперевершену атмосферу на проміжних відкритих просторах під загальним навісом, які умовно можна іменувати `верандами`. Саме внутрішні `веранди` будинку-листка стали концептуальною ідеєю всієї конструкції. Вони є зонами соціального спілкування, де господар будинку та його гості, на думку дизайнерів, повинні проводити більшу частину вільного часу.

Зовнішнє і внутрішнє простір цього незвичайного житла практично зливаються, перетікаючи одна в одну. У будинку немає жодного коридору, зате в ньому багато розсувних дверей, найчастіше з панорамним склінням, які легко впускають морський бриз. У кожній із зон першого поверху панують навколишній ландшафт і звивистий басейн, який `змією` вповзає під дах, галявина на задньому дворі хатини плавно переходить у піщаний пляж.

В інтер`єрі - багато дерева, використаного як для несучих конструкцій, так і для внутрішньої обробки, і найбільше нагадує хатину бразильських аборигенів, тільки дуже велику і сучасну. З приміщення, схожого на їдальню, можна вийти до невеликого ставка, населеному різноманітними рибами і водними рослинами, і опинитися на задній `веранді`. Вона являє собою широкий простір для відпочинку, оформлене в давньо-бразильському стилі з п`ятьма автентичними індіанськими гамаками, розвішаними на стовпах. Це місце отримало назву `бразильської вітальні` - Brazilian launge.

http://prian.ru/
Ідентифікатор: 9099