Мінприроди розроблює новий порядок проведення аукціонів з продажу дозволів на користування надрами
Світлана Манькут для BAU.ua

Мінприроди розроблює новий порядок проведення аукціонів з продажу дозволів на користування надрами

Міністерство екології та природних ресурсів опубліковало на своєму сайті для обговорення проект наказу `Про затвердження Порядку погодження Мінприроди України надання надр у користування`.

Основною метою цього документу являється забезпечення прозорого та конкурентноспроможного процесу надання спеціальних дозволів на користування надрами.

За новим наказом, спеціальний комітет буде пропонувати конкретні родовища на аукціон. Ділянка повинна бути підготовлена таким чином, що новому власнику не треба було оформляти додаткові документи із іншими міністерствами і відомствами. З іншого боку інвестори також будуть нести відповідальність за якість проведення робіт. Якщо в указаний термін роботи на ділянці не будуть розпочаті, дозвіл в судовому порядку можут анулювати и знову винести на аукціон.

`Ми прогнозуємо, що після впровадження такого механізму роботи, з ринку підуть компанії-спекулянти, котрі заробляли гроші на тому, що перепродавали дозволи, не плануючи взагалі працювати`, – вважає Міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський.
Ідентифікатор: 9130