Великі міста перегріваються
Фото Flickr.com

Великі міста перегріваються

Так званий міський тепловий ефект (Urban Heat Effect) дуже негативно позначається на жителях мегаполісів. Шкідливі наслідки цього явища міг би зменшити новий підхід з боку інвесторів - грошові вклади в зелені насадження.

Необхідність зменшувати міське потепління ні в кого сумнівів не викликає, оскільки розпечені `кам`яні джунглі` не перший рік стають предметом громадського обурення. Однак досить часто інвесторам не вистачає сміливості для того, щоб дотримуватися нових трендів і переключитися на озеленення в комунальному секторі. Між тим, інтеграція подібних ідей у ​​повсякденну практику зачіпає інтереси всіх і кожного з нас.

В даний час температура в центральних районах найбільших міст Європи на цілих 6 градусів за Цельсієм перевищує температурні показники у сільській місцевості. Згідно з останніми дослідженнями фахівців з Королівського інституту оцінювачів (RICS), вплив глобального потепління в центральній частині мегаполісів і просто великих міст може бути знижено за рахунок відповідного збільшення зелених зон.

Англійські вчені припускають, що до 2050 року річна температура в містах Сполученого Королівства збільшиться ще на 3,5 градуса за Цельсієм. Особливо постраждають від перегріву внутрішні райони великих міст. Завдяки розширенню площі зелених насаджень, масової висадки рослин на дахах та озеленення фасадів будівель `міський тепловий ефект` можна зменшити як мінімум на 2,5 градуса за Цельсієм. Довгострокові екологічні та економічні наслідки потепління слід враховувати в планах розвитку міст, при цьому `зелені` зони повинні отримати перевагу перед вулицями, транспортними артеріями і проектами зі зведення об`єктів торгової та офісної нерухомості. А інвестиції в такі зони слід підтримувати на економічному рівні.

Звіт, опублікований днями німецьким відділенням RICS, містить різноманітну інформацію та технічні статті, пов`язані зі зміною клімату в містах. Подібні симптоми і способи їх вирішення розглядаються як доповнення до загальної інформації про вплив екології на життя в міському просторі. У цьому документі розглянуто також і можливі варіанти фінансування озеленень. Якщо загальна площа зелених насаджень зросте хоча б на 10%, це дозволить законсервувати екологічну ситуацію на поточному рівні і не допустити, щоб різниця між міськими і сільськими температурами перевищувала 7 градусів за Цельсієм. Про поліпшення внутрішньоміського клімату можна буде говорити тільки в тому випадку, якщо зелені стане в рази більше.

http://prian.ru/
Ідентифікатор: 9139