Український ринок цементу: прогноз
Фото wikipedia.org

Український ринок цементу: прогноз

Згідно з результатами аналітичного дослідження `Український ринок цементу: 2005-2015` обсяг споживання цементу через 5 років збільшиться в 2 рази до 17 млн. тн., що буде пов`язано з відновленням зростання української економіки та розвитком будівництва.

Зростання споживання і висока рентабельність цементного бізнесу в період підйому будівельної галузі буде стимулювати як зовнішніх інвесторів, так і українських до інвестування в цементну галузь. За дослідженнями PAU, сьогодні 88% частка ринку контролюється іноземними групами: Євроцемент, HeidelbergCement, Lafarge, CRH, Buzzi Unicem - Dyckerhoff. Дані групи, з метою підвищення конкурентоспроможності своїх цементних підрозділів, активно інвестують у модернізацію та розширення виробництв. Щорічно інвестиції в сектор в`яжучих матеріалів становить 150-200 млн. євро.

Також в рамках дослідження `Український ринок цементу: 2005-2015` робиться припущення про розвиток нового сегменту - це `малі заводи потужністю до 300 тис. тн. бесклінкерного цементу в рік `. Розвиток даного напряму дозволить здешевити цементну продукцію у віддалених від основних цементних заводів регіонах за рахунок створення регіональної мережі малих виробництв. Нові технології дозволять не тільки здешевити цемент, але і поліпшити екологію країни, оскільки один з видів сировини - це промислові відходи гірничо-металургійних комбінатів і ТЕЦ. Іншою тенденцією ринку, за даними аналітиків PAU, стане процес посилення спеціалізації операторів, що дозволить вивести український ринок цементу на новий рівень розвитку.

http://pau.com.ua/
Ідентифікатор: 9144