У жовтні Siemens збирається перебудовуватися
Фото Siemens

У жовтні Siemens збирається перебудовуватися

Siemens готується до подальшого зростання на ринку поновлюваних джерел енергії та з 1 жовтня 2011 року збирається перебудувати свій бізнес поновлюваних джерел енергії на дві самостійні одиниці.

Існуючий відділ відновлюваної енергетики буде розділен на два нових підрозділи: вітрова енергетика (Wind Power) і об`єднана сонячна і гідроенергетика (Solar & Hydro). Такий поділ продиктовано різними стадіями розвитку цих ринків.

У Siemens відзначають, що на вітроенергетичному ринку у компанії є портфель замовлень майже на 11 млрд. євро. Вона є світовим лідером на ринку офшорних вітрових електростанцій, де відмічається швидке зростання. Після відкриття двох нових заводів у США і Китаї в кінці 2010 року компанія планує подальше виробництво в Канаді, Великобританії, Індії та Росії, а тепер і в Бразилії. Siemens хоче розширити свою частку ринку в країнах, що розвиваються.

В області сонячної енергетики Siemens виступає в якості генерального підрядника великих площ фотоелектричних установок в діапазоні мегават потужності. Лише недавно компанія придбала міноритарну частку в Semprius - розробник фотоелектричних модулів.
В області сонячної теплової енергії асортимент пропонованої продукції простирається від компонентів до готових сонячних теплових електростанцій.
На додаток до бізнесу малих гідроелектростанцій новий відділ буде також охоплювати частку в секторі турбін для гідро-і морських течій, а також турбін для приливної течії.
Ідентифікатор: 9195