Укрзалізниця взялася за вирішення житлового питання своїх співробітників
Фото Міністерства інфраструктури Україні

Укрзалізниця взялася за вирішення житлового питання своїх співробітників

Під час засідання Ради Укрзалізниці було поставлено завдання: до 1 жовтня вирішити питання забезпечення працівників залізничної галузі житлом і визначитися зі шляхами фінансування.

Для цього на всіх залізницях буде проведено моніторинг існуючих ситуацій із забезпеченням житла та чергами на житло. Також буде проведена ревізія власного незакінченого будівництва, ревізія існуючих площ для звільнення і переобладнання під житло.

Паралельно з цим будуть вивчатися програми та пропозиції банків щодо питання викупу готового житла, інвестування у незавершене будівництво на максимальній стадії готовності, викуп `замороженого` житла та інших форм і методів участі в проектах житлового будівництва.

Укрзалізниця прагне працівникам, які стоять у черзі, і перспективним молодим фахівцям запропонувати свої пропозиції з питання фінансування програми житла. Це сприятиме оновленню кадрового потенціалу галузі.

На сьогодні в списках Укрзалізниці в черзі на житло перебувають 16 132 сім`ї, хоча реальна потреба в житлі набагато більше.
Ідентифікатор: 9202